De rambutan is een van de meest geliefde vruchten van Zuidoost-Azië. De stekelige rode schil bevat een eetbare glazige vrucht die zoetzuur van smaak is. Rambutan wordt ook wel ‘harige lychee” genoemd, de binnenkant heeft wel wat weg van lychee, maar de buitenkant is totaal anders. De rambutan heeft een sappig zoetzuur aroma.
De rambutan is een van de meest geliefde vruchten van Zuidoost-Azië en is dan ook niet voor niets een van onze verkooptoppers. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.
Snij de rambutan rondom in, om vervolgens de schil eenvoudig van het vruchtvlees te schuiven. Het vruchtvlees van de rambutan is glazig wit gekleurd. De pit is niet eetbaar. De vrucht is niet alleen heerlijk om zo uit de hand te eten maar is ook erg lekker in fruitsalades of als nagerecht.
De schil kleurt rood van kleur als de rambutan rijp is. Een verkleuring van de schil wordt vaak veroorzaakt door zuurstof en licht. De vrucht kan nog steeds worden gegeten, tenzij de schil donkerbruin en opgedroogd is.
Rambutan komt oorspronkelijk uit Maleisië en Indonesië. De naam komt van het Maleise woord rambut, dat ‘haar’ betekent. Onze Discovered rambutans komen vooral uit Indonesie, Thailand, Vietnam en Guatemala.
Rambutan valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.
Meer weten over de verpakkingsmogelijkheden?