Ruikonze rambutan
Rambutan

De rambutan is een van de meest geliefde vruchten van Zuidoost-Azië en is dan ook niet voor niets een van onze verkooptoppers. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze rambutans vallen onder ons merk Discovered.
Wat is een rambutan?

De rambutan is een van de meest geliefde vruchten van Zuidoost-Azië. De stekelige rode schil bevat een eetbare glazige vrucht die zoetzuur van smaak is. Rambutan wordt ook wel ‘harige lychee” genoemd, de binnenkant heeft wel wat weg van lychee, maar de buitenkant is totaal anders. De rambutan heeft een sappig zoetzuur aroma.

Waar komt de rambutan vandaan?

Rambutan komt oorspronkelijk uit Maleisië en Indonesië. De naam komt van het Maleise woord rambut, dat ‘haar’ betekent. Onze Discovered rambutans komen vooral uit Indonesie, Thailand en Vietnam.

Hoe bewaar je rambutan?

De rambutan dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 2-6°C en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 90-95% te bewaren.

De consument adviseren we om de rambutans op kamertemperatuur te bewaren. Wanneer rambutans in de koelkast worden bewaard, verliezen ze snel hun aroma. De schil kleurt rood van kleur als de rambutan rijp is.

Hoe eet je rambutan?

Snij de rambutan rondom in, om vervolgens de schil eenvoudig van het vruchtvlees te schuiven. Het vruchtvlees van de rambutan is glazig wit gekleurd. De pit is niet eetbaar. De vrucht is niet alleen heerlijk om zo uit de hand te eten maar is ook erg lekker in fruitsalades of als nagerecht.


Kalender Rambutan

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Indonesië
Thailand
Vietnam
Guatemala

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Rambutan

     
Naam Rambutan  
Familie Sapindaceae  
Oorsprong Maleisië en Indonesië  
Herkomst Indonesië, Vietnam, Thailand  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  
Teeltgebieden rambutan


Discovered Rambutan


Rambutan valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.