Ruikonze rambutan


Rambutan

De rambutan is een van de meest geliefde vruchten van Zuidoost-Azië. De stekelige rode schil bevat een eetbare glazige vrucht die zoetzuur van smaak is. Rambutan wordt ook wel ‘harige lychee” genoemd, de binnenkant heeft wel wat weg van lychee, maar de buitenkant is totaal anders. De rambutan heeft een sappig zoetzuur aroma.

De rambutan is een van de meest geliefde vruchten van Zuidoost-Azië en is dan ook niet voor niets een van onze verkooptoppers. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze rambutans vallen onder ons merk Discovered.
Paspoort Rambutan


Naam Rambutan
Familie Sapindaceae
Oorsprong Maleisië en Indonesië
Herkomst Indonesië, Vietnam, Thailand, Guatemala
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Rambutan


In de winkel
De rambutan dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 2-6°C en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 90-95% te bewaren.

Thuis
De consument adviseren we om de rambutans op kamertemperatuur te bewaren. Wanneer rambutans in de koelkast worden bewaard, verliezen ze snel hun aroma.Gebruikstips Rambutan


Snij de rambutan rondom in, om vervolgens de schil eenvoudig van het vruchtvlees te schuiven. Het vruchtvlees van de rambutan is glazig wit gekleurd. De pit is niet eetbaar. De vrucht is niet alleen heerlijk om zo uit de hand te eten maar is ook erg lekker in fruitsalades of als nagerecht.
Rijpheid / Versheid Rambutan


De schil kleurt rood van kleur als de rambutan rijp is. Een verkleuring van de schil wordt vaak veroorzaakt door zuurstof en licht. De vrucht kan nog steeds worden gegeten, tenzij de schil donkerbruin en opgedroogd is.Kalender Rambutan


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Indonesië
Thailand
Vietnam
Guatemala


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Rambutan


Rambutan Teelt

Rambutan komt oorspronkelijk uit Maleisië en Indonesië. De naam komt van het Maleise woord rambut, dat ‘haar’ betekent. Onze Discovered rambutans komen vooral uit Indonesie, Thailand, Vietnam en Guatemala.


Discovered Rambutan


Rambutan valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.