Zieons sharonfruit
Sharonfruit

Sharonfruit kan zowel hard als zacht gegeten worden. Als de vrucht nog hard is, smaakt deze knapperig als een appel. Naarmate de vrucht rijpt, smaakt hij zachter en zoeter.


Ons sharonfruit valt onder ons merk Discovered.
Wat is Sharonfruit?

Sharonfruit is familie van het kakifruit (ook wel bekend als de persimmon). Anders dan een kaki, is sharonfruit altijd eetrijp en heeft geen pitten. Sharonfruit is bijzonder rijk aan vitamine C.

Waar komt Sharonfruit vandaan?

Sharonfruit is een kakifruit ras waarvan de herkomst in de Sharonvallei in Israël ligt. Tegenwoordig wordt Sharonfruit ook op andere plekken geteeld. Ons Sharonfruit komt uit Israël, Zuid-Afrika en Spanje.

Hoe bewaar je Sharonfruit?

Sharonfruit dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 0 - 2 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 95% te bewaren.


Als de sharonfruit zacht is, is hij rijp. Hij mag ook wat overrijp zijn, dan ziet hij er glazig uit. Rijp fruit kun je in de koelkast bewaren. De nog harde harde vrucht kun je op kamertemperatuur goed na laten rijpen.

Hoe eet je Sharonfruit?

Sharonfruit kun je altijd eten, of de vrucht nu hard of zacht is, dat is een kwestie van persoonlijke smaak.


De sharonfruit is met schil eetbaar net zoals een appel. Sharonfruit smaakt altijd heerlijk zoet en fris, ook als de vrucht nog hard is. Je kunt de vrucht in voor-, hoofd- en nagerechten verwerken of gebruik het in een verse fruitsalade.

Kalender Sharonfruit

  Jan  Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt  Nov Dec
Israël
Zuid-Afrika
Spanje

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Sharonfruit

     
Naam Sharonfruit  
Ras Triumph  
Familie Ebenaceae  
Oorsprong Azië  
Herkomst Zuid-Afrika, Israël, Spanje  
Beschikbaarheid jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  
Teeltgebieden Sharonfruit

Discovered Sharonfruit

Sharonfruit valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.