Zieons sharonfruit


Sharonfruit

Sharonfruit is familie van het kakifruit (ook wel bekend als de persimmon). Anders dan een kaki, is sharonfruit altijd eetrijp en heeft geen pitten. Sharonfruit is bijzonder rijk aan vitamine C.


Sharonfruit kan zowel hard als zacht gegeten worden. Als de vrucht nog hard is, smaakt deze knapperig als een appel. Naarmate de vrucht rijpt, smaakt hij zachter en zoeter.


Ons sharonfruit valt onder ons merk Discovered.Paspoort Sharonfruit


Naam Sharonfruit
Familie Ebenaceae
Ras Triumph
Oorsprong Azië
Herkomst Zuid-Afrika, Israël, Spanje
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Sharonfruit


In de winkel
Sharonfruit dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 0 - 2 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid (RV) van 95% te bewaren.

Thuis
Rijp fruit kun je in de koelkast bewaren. De nog harde harde vrucht kun je op kamertemperatuur goed na laten rijpen.


Gebruikstips Sharonfruit


Sharonfruit kun je altijd eten, of de vrucht nu hard of zacht is, dat is een kwestie van persoonlijke smaak. De sharonfruit is met schil eetbaar net zoals een appel. Sharonfruit smaakt altijd heerlijk zoet en fris, ook als de vrucht nog hard is. Je kunt de vrucht in voor-, hoofd- en nagerechten verwerken of gebruik het in een verse fruitsalade.

Extra tip voor de consument
Verwerk sharonfruit eens in een chutney of een compote.
Rijpheid / Versheid Sharonfruit


Als de sharonfruit zacht is, is hij rijp. Hij mag ook wat overrijp zijn, dan ziet hij er glazig uit.Kalender Sharonfruit


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Israël
Zuid-Afrika
Spanje


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Sharonfruit


Sharonfruit  Teelt

Sharonfruit is een kakifruit ras waarvan de herkomst in de Sharonvallei in Israël ligt. Tegenwoordig wordt Sharonfruit ook op andere plekken geteeld. Ons Sharonfruit komt uit Israël, Zuid-Afrika en Spanje.

Discovered Sharonfruit

Sharonfruit valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.