Voelonze flespompoen
Flespompoen

Het oranje, stevige vruchtvlees van de flespompoen heeft een lichtzoete en boterachtige smaak. Flespompoen smaakt wat zachter en nootachtiger dan de bekende ronde pompoen. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze flespompoenen vallen onder ons merk Discovered.
Wat is een flespompoen?

De flespompoen is een pompoenvariant met een flesachtige vorm en een zachte smaak. Alle zaden en draden zitten in het bolle gedeelte van de flespompoen en zijn daardoor eenvoudig te verwijderen.

Waar komt flespompoen vandaan?

Van oorsprong komt de flespompoen uit Mexico en Guatemala. Onze flespompoenen komen vooral uit Portugal en Brazilië.

Hoe bewaar je flespompoen?

De flespompoen dien je vóór verkoop op een koele, droge plek bij 10 tot 13 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 75% te bewaren.

De consumenten adviseren we dat de flespompoen het beste op een koele en droge plek bewaard moet worden. Hij is het lekkerst als de schil diep oranje kleurt.

Hoe eet je flespompoen?

De veelzijdige pompoen kan rauw gegeten of gestoomd worden, maar uit de oven komt de smaak het best tot zijn recht. Een groot voordeel van de flespompoen is dat je hem niet hoeft te schillen. De schil van de flespompoen is namelijk dun en wordt zacht tijdens het bereiden.


Kalender flespompoen

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Portugal
Brazilië

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Flespompoen

     
Variëteit Flespompoen  
Soort Cucurbita moschata  
Familie Cucurbitaceae  
Oorsprong Mexico  
Herkomst Portugal, Brazilië  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  Teeltgebieden Flespompoen

Discovered Flespompoen

Flespompoen valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.