Ruikonze gember
Gember

Gember als smaakmaker wordt steeds populairder. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze gember valt onder ons merk Discovered.

Wat is gember?

Gember is een wortelknol van de gemberplant en wordt daarom ook wel gemberwortel genoemd. Gember heeft een pittige en kruidige, maar ook frisse en zoete smaak.

Waar komt gember vandaan?

Van origine is gember afkomstig uit Azië, maar het wordt nu ook in andere subtropische klimaten geteeld. Onze gember komt vooral uit China, Brazilië en Peru.

Hoe bewaar je gember?

Consumenten adviseren we om gember op een koele, droge plek te bewaren. Bijvoorbeeld in een open plastic zakje in de groentelade van de koelkast. Je kunt het ook voor langere tijd in de vriezer bewaren.

Hoe eet je gember?

Gember wordt vooral gebruikt als smaakmaker in gerechten. Schil de gember dun en snijd in plakjes of rasp met een scherpe rasp. Verwerk de gember in je thee, desserts, stoofpotjes, soepen of curry’s.


Kalender gember

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
China
Brazilië
Peru

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort gember

     
Naam Gember  
Familie Zingiberaceae  
Oorsprong Azië  
Herkomst China, Brazilië, Peru  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  
Teeltgebieden gember

Discovered Gember

Gember valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.