Ruikonze gember


Gember

Gember is een wortelknol van de gemberplant en wordt daarom ook wel gemberwortel genoemd. Gember heeft een pittige en kruidige, maar ook frisse en zoete smaak.


Gember als smaakmaker wordt steeds populairder. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze gember valt onder ons merk Discovered.


Paspoort Gember


Naam Gember
Familie Zingiberaceae
Oorsprong Azië
Herkomst China, Brazilië, Peru
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Gember


In de winkel
Gember dien je vóór verkoop bij 12-15 graden Celsius te bewaren.

Thuis
Consumenten adviseren we om gember op een koele, droge plek te bewaren. Bijvoorbeeld in een open plastic zakje in de groentelade van de koelkast. Je kunt het ook voor langere tijd in de vriezer bewaren.


Gebruikstips Gember


Gember wordt vooral gebruikt als smaakmaker in gerechten. Schil de gember dun en snijd in plakjes of rasp met een scherpe rasp. Verwerk de gember in je thee, desserts, stoofpotjes, soepen of curry’s.

Extra tip voor de consument
Maak ook eens thee met verse gember, heerlijk verfrissend. In Azië wordt deze thee vooral op hete dagen gedronken.




Kalender Gember


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
China
Brazilië
Peru


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar




Teeltgebieden Gember


Gember Teelt

Van origine is gember afkomstig uit Azië, maar het wordt nu ook in andere subtropische klimaten geteeld. Onze gember komt vooral uit China, Brazilië en Peru.





Discovered Gember

Gember valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.