Asperges zijn de groene scheuten aan de wortel van de aspergeplant. Groene asperges krijgen hun frisgroene kleur omdat ze boven de grond groeien en dus het zonlicht hebben gezien. Groene asperges zijn kruidig en aromatisch van smaak. Van alle aspergesoorten bevatten groene asperges over het algemeen de meeste vitamines.
Als witte asperges het “witte goud” worden genoemd, mogen onze groene asperges zeker het “groene goud“ heten. Het gezonde groene goud, want alle aspergesoorten zijn rijk aan vitamines en bevatten weinig calorieën. Naast de groene asperges hebben wij ook de witte variant in ons assortiment.
Groene asperges hoef je niet te schillen. Snijd een stukje van de houtige onderkant en leg ze 30 minuten in een bakje met koud water. Kook of wok de asperges, afhankelijk van de dikte, 7-10 minuten.
Extra tip voor de consument Groene asperges zijn ook heel lekker op de grill of uit de oven.
Als groene asperges er uitgedroogd en rimpelig uitzien, zijn ze niet meer vers.
De asperge komt oorspronkelijk uit Egypte. Onze groene asperges komen uit Mexico, Peru, Polen en Spanje. De asperges worden met de hand geoogst en vervolgens na het snijden onmiddellijk gekoeld om zo snel mogelijk een lage temperatuur te bereiken.
Groene asperges vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.
Meer weten over de verpakkingsmogelijkheden?