Ontdekonze groene asperges


Groene asperges

Asperges zijn de groene scheuten aan de wortel van de aspergeplant. Groene asperges krijgen hun frisgroene kleur omdat ze boven de grond groeien en dus het zonlicht hebben gezien. Groene asperges zijn kruidig en aromatisch van smaak. Van alle aspergesoorten bevatten groene asperges over het algemeen de meeste vitamines.

Als witte asperges het “witte goud” worden genoemd, mogen onze groene asperges zeker het “groene goud“ heten. Het gezonde groene goud, want alle aspergesoorten zijn rijk aan vitamines en bevatten weinig calorieën. Naast de groene asperges hebben wij ook de witte variant in ons assortiment.Onze groene asperges vallen onder ons merk Discovered.
Paspoort Groene asperges


Naam Groene asperges
Familie Asparagaceae
Oorsprong Egypte
Herkomst Peru, Mexico, Polen, Spanje
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Groene asperges


In de winkel
Groene asperges dien je vóór verkoop op een koele plek – bij 0 tot 2 graden Celsius en een Relatieve Vochtigheid (RV) van 90 tot 95% - te bewaren.

Thuis
De consument adviseren we om het elastiekje te verwijderen en de asperges vervolgens in een plastic zak in de groentelade van de koelkast te bewaren. Liefst niet te lang, hoe verser, hoe lekkerder!


Gebruikstips Groene asperges


Groene asperges hoef je niet te schillen. Snijd een stukje van de houtige onderkant en leg ze 30 minuten in een bakje met koud water. Kook of wok de asperges, afhankelijk van de dikte, 7-10 minuten.

Extra tip voor de consument
Groene asperges zijn ook heel lekker op de grill of uit de oven.
Rijpheid / Versheid Groene asperges


Als groene asperges er uitgedroogd en rimpelig uitzien, zijn ze niet meer vers.Kalender Groene asperges


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Peru
Mexico
Polen
Spanje


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Groene asperges


groene asperges  Teelt

De asperge komt oorspronkelijk uit Egypte. Onze groene asperges komen uit Mexico, Peru, Polen en Spanje. De asperges worden met de hand geoogst en vervolgens na het snijden onmiddellijk gekoeld om zo snel mogelijk een lage temperatuur te bereiken.


Discovered Groene Asperges

Groene asperges vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.