Haricots verts zijn zeer jong geoogste sperziebonen. De boontjes hebben nauwelijks ontwikkeld zaad en zijn herkenbaar aan de rechte, dunne boon. Haricots verts betekent letterlijk “groene bonen” in het Frans, maar haricots verts hebben een complexere smaak en sierlijker uiterlijk dan een normale sperzieboon. De buitenkant is heerlijk knapperig en van binnen zijn ze verfijnd en zacht van smaak.
Haricots verts worden door hun bijzonder fijne en zachte smaak als een delicatesse gezien. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.
Was de haricots verts en snijd de uiteinden eraf. Haricots verts kun je koken, roerbakken, of stomen. Houd de bereidingstijd kort, zodat ze fris en knapperig blijven.
Extra tip voor de consument Haricots verts kunnen, zolang ze jong en zacht zijn, goed worden ingevroren.
Haricots verts komen oorspronkelijk uit Zuid- en Centraal-Amerika, waar de bonen al sinds de oudheid geteeld werden. Onze haricots verts komen voornamelijk uit Kenia, Guatemala en Tanzania.
Haricots vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.
Meer weten over de verpakkingsmogelijkheden?