Ontdekonze haricots verts
Haricots verts

Haricots verts worden door hun bijzonder fijne en zachte smaak als een delicatesse gezien. Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze haricots verts vallen onder ons merk Discovered. 
Wat zijn haricots verts?

Haricots verts zijn zeer jong geoogste sperziebonen. De boontjes hebben nauwelijks ontwikkeld zaad en zijn herkenbaar aan de rechte, dunne boon.

Haricots verts betekent letterlijk “groene bonen” in het Frans, maar haricots verts hebben een complexere smaak en sierlijker uiterlijk dan een normale sperzieboon. De buitenkant is heerlijk knapperig en van binnen zijn ze verfijnd en zacht van smaak.

teelt

Waar komen haricots verts vandaan?

Haricots verts komen oorspronkelijk uit Zuid- en Centraal-Amerika, waar de bonen al sinds de oudheid geteeld werden. Onze haricots verts komen voornamelijk uit Kenia, Guatemala en Tanzania.

Hoe bewaar je haricots verts?

Haricots verts moeten vóór verkoop gekoeld bewaard worden.

Consumenten adviseren we haricots verts in de koelkast te bewaren, in een open zakje of een dichte zak met gaatjes. Dan zijn ze enkele dagen houdbaar.

Hoe eet je haricots verts?

Was de haricots verts en snijd de uiteinden eraf. Haricots verts kun je koken, roerbakken, of stomen. Houd de bereidingstijd kort, zodat ze fris en knapperig blijven.


Kalender Haricots verts

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kenia
Guatemala
Tanzania

Beschikbaar       Beperkt Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Haricots verts

     
     
Variëteit Haricots verts  
Oorsprong Zuid- en Centraal Amerika  
Herkomst Kenia, Guatemala, Tanzania  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  
     Teeltgebieden Haricots verts

Discovered Haricots verts

Haricots vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.