Ontdekonze okra


Okra

Okra is een vruchtgroente met een vijfhoekige langwerpige vorm en wordt daarom ook wel ‘ladyfinger’ genoemd. Okra heeft een pittige, bitterzoete smaak, die lijkt op de smaak van sperziebonen.


Okra



Paspoort Okra


Naam Okra
Familie Malvacaea
Oorsprong West-Afrika
Herkomst Thailand
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk leveranciersmerk


Bewaaradvies Okra


In de winkel

Bewaar de okra vóór verkoop bij voorkeur gekoeld.


Thuis
De consument adviseren om okra op een koele plek te bewaren. In de koelkast mag wel, maar dan verliest okra sneller zijn smaak. Je kunt okra het beste in een papieren zak bewaren.


Gebruikstips Okra


Was de okra en verwijder de steeltjes. Okra kun je gebruiken in roerbakgerechten, stoofschotels, sauzen en soepen. Het vocht van de okra wordt veel gebruikt als bindmiddel bij bijvoorbeeld soepen en stoofschotels. Als je dat wilt, snijdt dan de okra in stukjes voor je het aan de soep of stoofpot toevoegt.




Rijpheid / Versheid Okra


Let er bij aankoop op dat de okra’s er stevig en fris uitzien zonder bruine plekken. Als de okra niet goed meer is wordt het slap, verspreidt een zure geur of gaat schimmelen.



Kalender Okra


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Thailand


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar




Teeltgebieden Okra


Okra Teelt

Okra heeft een West-Afrikaanse oorsprong. Onze okra komt vooral uit Thailand.