Voelonze sugarsnaps


Sugarsnaps

Sugarsnaps zijn frisgroene peulvruchten die je geheel kunt eten. Ze zijn ontstaan uit een kruising tussen erwten en peultjes. Sugarsnaps smaken door de aanwezige erwten ook zoeter dan peultjes, vandaar ook de naam.

Sugarsnaps en peulen worden nog wel eens verward. Het verschil tussen peulen en sugarsnaps kun je vooral zien aan de vorm: peulen zijn plat en sugarsnaps zijn bol. Ook de smaak is anders, sugarsnaps zijn zoeter en peulen zijn zacht en verfijnd van smaak.

Sugarsnaps zijn fris en zoet van smaak met een knapperige bite. Je kunt ze rauw eten, gebruik ze bijvoorbeeld eens in een salade! Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.

Onze Sugarsnaps vallen onder ons merk Discovered.


Paspoort Sugarsnaps


Naam Sugarsnaps of suikererwten
Familie Fabaceae
Oorsprong Azië
Herkomst Kenia, Zimbabwe, Guatemala, Ethiopië
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Sugarsnaps


In de winkel
Sugarsnaps moeten vóór verkoop gekoeld bewaard worden.

Thuis
Consumenten adviseren we sugarsnaps in de koelkast te bewaren, in een open zakje of een dichte zak met gaatjes. Dan zijn ze enkele dagen houdbaar.


Gebruikstips Sugarsnaps


Was de sugarsnaps voor gebruik en snijd een puntje van beide uiteinden. Trek de vlezige draad die langs de naad loopt eraf. Sugarsnaps kun je koken, maar ook wokken of roerbakken, stomen, stoven, of blancheren om ze in salades te verwerken. In tegenstelling tot peulen, kun je sugarsnaps wel rauw eten.

Extra tip voor de consument
Gebruik sugarsnaps eens rauw in een lekkere salade.
Kalender Sugarsnaps


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kenia
Zimbabwe
Guatemala
Ethiopië


      Beschikbaar
      Beperkt Beschikbaar
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden sugarsnaps


sugarsnaps Teelt

Vermoedelijk komen sugarsnaps oorspronkelijk uit Azië. Onze sugarsnaps komen vooral uit Kenia, Zimbabwe, Guatemala en Ethiopië.

Discovered Sugarsnaps

Sugarsnaps vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.