Voelonze sugarsnaps
Sugarsnaps

Sugarsnaps zijn fris en zoet van smaak met een knapperige bite. Je kunt ze rauw eten, gebruik ze bijvoorbeeld eens in een salade! Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze sugarsnaps vallen onder ons merk Discovered.
Wat zijn sugarsnaps?

Sugarsnaps zijn frisgroene peulvruchten die je geheel kunt eten. Ze zijn ontstaan uit een kruising tussen erwten en peultjes. Sugarsnaps smaken door de aanwezige erwten ook zoeter dan peultjes, vandaar ook de naam.

Sugarsnaps en peulen worden nog wel eens verward. Het verschil tussen peulen en sugarsnaps kun je vooral zien aan de vorm: peulen zijn plat en sugarsnaps zijn bol. Ook de smaak is anders, sugarsnaps zijn zoeter en peulen zijn zacht en verfijnd van smaak.

teelt

Waar komen sugarsnaps vandaan?

Vermoedelijk komen sugarsnaps oorspronkelijk uit Azië. Onze sugarsnaps komen vooral uit Kenia, Zimbabwe, Guatemala en Ethiopië.

Hoe bewaar je sugarsnaps?

Sugarsnaps moeten vóór verkoop gekoeld bewaard worden.

Consumenten adviseren we sugarsnaps in de koelkast te bewaren, in een open zakje of een dichte zak met gaatjes. Dan zijn ze enkele dagen houdbaar.

Hoe eet je sugarsnaps?

Was de sugarsnaps voor gebruik en snijd een puntje van beide uiteinden. Trek de vlezige draad die langs de naad loopt eraf. Sugarsnaps kun je koken, maar ook wokken of roerbakken, stomen, stoven, of blancheren om ze in salades te verwerken. In tegenstelling tot peulen, kun je sugarsnaps wel rauw eten.


Kalender sugarsnaps

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kenia
Zimbabwe
Guatemala
Ethiopië

Beschikbaar       Beperkt Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Sugarsnaps

     
Variëteit Sugarsnaps of suikererwten  
Familie Fabaceae  
Oorsprong Onbekend  
Herkomst Kenia, Zimbabwe, Guatemala, Ethiopië  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  Teeltgebieden Sugarsnaps

Discovered Sugarsnaps

Sugarsnaps vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.