Ontdekonze zoete aardappelZoete aardappel

Zoete aardappel blijft een hit, de vraag blijft nog steeds stijgen. Onze zoete aardappels zijn van de beste kwaliteit en natuurlijk het allerlekkerst. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties. Naast de bekende oranje zoete aardappel, hebben wij ook de paarse en witte variant van deze heerlijke zoete aardappel in ons assortiment.


Onze zoete aardappel valt onder ons merk Discovered.
Wat is zoete aardappel?

Zoete aardappel, of bataat, is net als de gewone aardappel een knol gevuld met zetmeel. Het is echter geen familie: de aardappel behoort tot de nachtschade, de bataat tot de windefamilie. De zoete aardappel is ongekend veelzijdig. Je kunt zoete aardappels bakken, koken, poffen, grillen, frituren, etc. Je kunt zoete aardappel zelfs rauw eten! Onze oranje zoete aardappels worden het meest verkocht, maar we hebben ook witte en zelfs paarse zoete aardappels.

Waar komt de zoete aardappel vandaan?

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico. Vandaag de dag worden bataten overal ter wereld geteeld. Onze zoete aardappels komen uit vooral uit de Verenigde Staten, maar ook uit Honduras, Senegal, Spanje, China en Egypte.

Hoe bewaar je zoete aardappels?

Van april t/m oktober moeten de zoete aardappels vóór verkoop gekoeld worden bewaard, met een temperatuur van 13°C met een relatieve luchtvochtigheid tussen 80-90%. Tussen november en maart hoeven de zoete aardappels niet gekoeld bewaard te worden. De consument adviseren we zoete aardappels te bewaren op een koele droge plaats, nooit in de koelkast.

Hoe eet je zoete aardappel?

Schil de zoete aardappel en/of snijd in blokjes of schijfjes. Heerlijk met smakelijke dipsausjes naar keuze. Of snijd de ongeschilde bataten in blokjes en bak ze met olie in de wok. Zoete aardappels doen het trouwens ook erg goed op de barbecue! Wikkel de zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie en leg op de barbecue. Prik in de aardappel om te zien of hij zacht en gaar is. Lekker met crème fraîche of kruidendip.


Kalender zoete aardappel

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Verenigde Staten
Honduras
Senegal
Spanje
China
Egypte

Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Zoete aardappel

     
Naam Zoete aardappel of bataat  
Familie Convolvulaceae  
Oorsprong Mexico  
Herkomst Verenigde Staten, Honduras, Senegal, Spanje, China, Egypte  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  Teeltgebieden zoete aardappel


Discovered Zoete aardappel

Zoete aardappel valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.