Ontdekonze zoete aardappel


Zoete aardappel

Zoete aardappel, of bataat, is net als de gewone aardappel een knol gevuld met zetmeel. Het is echter geen familie: de aardappel behoort tot de nachtschade, de bataat tot de windefamilie.


Zoete aardappel blijft een hit, de vraag blijft nog steeds stijgen. Onze zoete aardappels zijn van de beste kwaliteit en natuurlijk het allerlekkerst. Yex ondersteunt dit prachtige product ook promotioneel actief, wij helpen je graag met promoties en acties. Naast de bekende oranje zoete aardappel, hebben wij ook de paarse en witte variant van deze heerlijke zoete aardappel in ons assortiment.


Onze zoete aardappel valt onder ons merk Discovered.


Paspoort Zoete aardappel


Naam Zoete aardappel of bataat
Familie Convolvulaceae
Rassen Covington, Beauregard, Bushbuck, Purple Mosh
Oorsprong Mexico
Herkomst Verenigde Staten, Honduras, Senegal, Spanje, China, Egypte
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Zoete aardappel


In de winkel
Van april t/m oktober moeten de zoete aardappels vóór verkoop gekoeld worden bewaard, met een temperatuur van 13°C met een relatieve luchtvochtigheid tussen 80-90%. Tussen november en maart hoeven de zoete aardappels niet gekoeld bewaard te worden.

Thuis
De consument adviseren we zoete aardappels te bewaren op een koele droge plaats, nooit in de koelkast.


Gebruikstips Zoete aardappel


De zoete aardappel is ongekend veelzijdig. Je kunt zoete aardappels bakken, koken, poffen, grillen, frituren, etc. Je kunt zoete aardappel zelfs rauw eten!

Schil de zoete aardappel en/of snijd in blokjes of schijfjes. Heerlijk met smakelijke dipsausjes naar keuze. Of snijd de ongeschilde bataten in blokjes en bak ze met olie in de wok.

Extra tip voor de consument
Zoete aardappels doen het ook erg goed op de barbecue! Wikkel de zoete aardappel in een stuk aluminiumfolie en leg op de barbecue. Prik in de aardappel om te zien of hij zacht en gaar is. Lekker met crème fraîche of kruidendip.
Rijpheid / Versheid Zoete aardappel


Als de schil helemaal verkleurd is of als er veel uitlopers zijn, is de zoete aardappel niet meer vers.Kalender Zoete aardappel


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Verenigde Staten
Honduras
Senegal
Spanje
China
Egypte


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden zoete aardappel


zoete aardappel  Teelt

De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico. Vandaag de dag worden bataten overal ter wereld geteeld. Onze zoete aardappels komen uit vooral uit de Verenigde Staten, maar ook uit Honduras, Senegal, Spanje, China en Egypte.

Discovered Zoete aardappel

Zoete aardappel valt onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden. Uiteraard ontbreekt een tabel met de voedingswaarde niet.

Discovered Verpakkingen

 

 

Meer weten over de verpakkingsmogelijkheden?

 

Ga naar de website van Discovered voor meer informatie, recepten, gebruiks- en bewaartips!