Proefonze peulen
Peulen

Peulen hebben een zachte, zoete smaak met een frisse en knapperige structuur. Blancheer of kook peulen altijd voor gebruik! Yex ondersteunt dit prachtige product actief, wij helpen je graag met promoties en acties.


Onze peulen vallen onder ons merk Discovered.
Wat zijn peulen?

Peulen zijn de jonge, heldergroene peulvruchten van de doperwtplant. Ze worden zeer vroeg geoogst, waardoor ze plat zijn en de erwtjes nog niet ontwikkeld en dus klein zijn. Je kunt de hele peul eten.

Peulen en sugarsnaps worden nog wel eens verward. Het verschil tussen peulen en sugarsnaps kun je vooral zien aan de vorm: peulen zijn plat en sugarsnaps zijn bol. Ook de smaak is anders, sugarsnaps zijn zoeter en peulen zijn zacht en verfijnd van smaak.

teelt

Waar komen peulen vandaan?

We kennen de oorsprong van peulen niet. Peulen zijn familie van de erwt en op basis van archeologische vondsten denkt men dat erwten al 8000 v. Chr. werden verbouwd in het Midden-Oosten. Onze peulen komen vooral uit Kenia, Zimbabwe, Guatemala en Ethiopië.

Hoe bewaar je peulen?

Peulen moeten vóór verkoop gekoeld bewaard worden.

Consumenten adviseren we peulen in de koelkast te bewaren, in een open zakje of een dichte zak met gaatjes. Dan zijn ze enkele dagen houdbaar.

Hoe eet je peulen?

Was de peulen voor gebruik en snijd een puntje van de uiteinden. Sommige peulen hebben draden langs de randen, die kun je eraf trekken als je de puntjes eraf snijdt. Peulen kun je koken, maar ook wokken of roerbakken, stomen, stoven, of blancheren om ze in salades te verwerken. Let op: peulen kun je niet rauw eten, dan bevatten ze giftige stoffen. Houd de bereidingstijd wel kort, want licht knapperig zijn ze het lekkerst.


Kalender peulen

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Kenia
Zimbabwe
Guatemala
Ethiopië

Beschikbaar       Beperkt Beschikbaar       Niet Beschikbaar


Paspoort Peulen

     
Variëteit Peulen of peultjes  
Familie Fabaceae  
Oorsprong Onbekend  
Herkomst Kenia, Zimbabwe, Guatemala, Ethiopië  
Beschikbaarheid Jaarrond  
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden  
Merk Discovered of leveranciersmerk  Teeltgebieden Peulen

Discovered Peulen

Peulen vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.