Zieonze bramenBramen

De braam is familie van de aardbei. De diepblauwe vruchten met een kenmerkend aroma bestaan uit talrijke zogenoemde deelvruchtjes. De eerste bramen van het seizoen zijn soms wat friszuur, maar daarna zijn ze zoet en sappig.Onze bramen vallen onder ons merk Discovered.
Bramen
Paspoort Bramen


Naam Braam
Familie Rosaceae
Rassen Loch Ness, Tupi
Oorsprong Onbekend
Herkomst Nederland, Mexico, Spanje, Guatemala, Portugal
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Bramen


In de winkel
Bramen moeten gekoeld bewaard worden, tussen de 1°C en 2 °C.

Thuis
De consument adviseren wij om bramen in de koelkast te bewaren.
Onze tip: leg de bramen verspreid op een bord of schaal, om te voorkomen dat ze beurse plekken krijgen.Gebruikstips Bramen


Bramen moeten voorzichtig gewassen en drooggedept worden. Pas na het wassen eventuele kroontjes en steeltjes verwijderen. Bramen zijn lekkere snacks en zijn ook prima te verwerken in allerlei gerechten.

Extra tip voor de consument
Bramen zijn heerlijk bij het ontbijt: in de yoghurt, smoothie of bij de havermout. Of maak lekkere bramenmuffins of – pannenkoekjes.
Rijpheid / Versheid Bramen


Verse bramen zijn diepblauw tot zwart van kleur en zien er gaaf en droog uit. Bramen zijn kwetsbaar, dus behandel ze voorzichtig.kalender

Kalender Bramen


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Nederland
Mexico
Guatemala
Portugal
Spanje


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Bramen


Bramen Teelt

Nederlandse bramen zijn beschikbaar van april tot november. Als het Nederlandse seizoen voorbij is komen de bramen voornamelijk uit Mexico, Spanje, Guatemala en Portugal.

Discovered Bramen

Bramen vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.