Voelonze frambozenFrambozen

Na de aardbei is de framboos samen met de blauwe bes het populairste product binnen het zachtfruit. Frambozen zijn rozerode tot donkerrode vruchten. Ze zijn opgebouwd uit talrijke bolletjes, de zogenaamde deelvruchtjes. Frambozen zijn lekker sappig en zoet, stevig en egaal van kleur.Onze frambozen vallen onder ons merk Discovered.
Framboos
Paspoort Frambozen


Naam Framboos
Familie Rosaceae
Rassen Kweli, Kwanza, Amira, Imara, Rafiki, Sarafina
Oorsprong Onbekend
Herkomst Nederland, Portugal, Spanje, Mexico, Tanzania
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Frambozen


In de winkel
Frambozen moeten gekoeld bewaard worden, tussen de 0°C en 3 °C.

Thuis
De consument adviseren wij om frambozen in de koelkast te bewaren.
Onze tip: leg de frambozen verspreid op een bord of schaal, om te voorkomen dat ze beurse plekken krijgen.Gebruikstips Frambozen


Het is beter om frambozen niet te wassen, anders worden ze waterig. Frambozen lekker om zo te eten, maar ook erg geschikt in diverse gerechten, vooral in desserts en gebak.

Extra tip voor de consument
Frambozen zijn heerlijk in de salade, bijvoorbeeld samen met geitenkaas. Het is ook lekker en makkelijk om een frambozendressing te maken voor je salade. Frambozendressing maak je door wat frambozen te pureren met azijn, olie en een beetje citroensap.
Rijpheid / Versheid Frambozen


Verse frambozen zijn rozerood tot donkerrood van kleur en zien er mooi en droog uit. Frambozen zijn erg kwetsbaar, dus behandel ze voorzichtig.Kalender Frambozen


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Nederland
Portugal
Spanje
Tanzania
Mexico


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar
Teeltgebieden Frambozen


Frambozen Teelt

Met eigen telers in Nederland, Spanje, Mexico en Portugal en onze eigen farm in Tanzania kunnen we frambozen jaarrond leveren.

Discovered Frambozen

Frambozen vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.