Zieonze rode bessen



Rode bessen

De rode bes, ook wel aalbes genoemd, is een ronde, rode bes met een klein kroontje. Rode bessen groeien in trossen en hebben een doorschijnend heldere tot donkerrode kleur. Rode bessen smaken fris zoetzuur.



Onze rode bessen vallen onder ons merk Discovered.
Rode bes




Paspoort Rode bessen


Naam Rode bes
Familie Grossulariaceae
Rassen Junifer, Rovada
Oorsprong West-Europa
Herkomst Nederland, Chili en Portugal
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk


Bewaaradvies Rode bessen


In de winkel
Rode bessen moeten gekoeld bewaard worden, tussen minimaal 0°C – maximaal 2°C.

Thuis
De consument adviseren wij om rode bessen in de koelkast te bewaren.
Onze tip: leg de bessen verspreid op een bord of schaal, om te voorkomen dat ze beurse plekken krijgen.



Gebruikstips Rode bessen


Rode bessen moet je alleen wassen als het echt nodig is. Rode bessen kunnen als snack worden gegeten. Ze zijn ook perfect bij desserts en zuivel en prima te verwerken tot sap, gelei of jam.

Extra tip voor de consument
Rode bessen zijn geweldig als fris accent in de salade. Ook passen ze perfect bij vlees- en wildgerechten.




Rijpheid / Versheid Rode bessen


Rijpe en verse rode bessen zijn stevig, rond en doorschijnend helder tot donkerrood van kleur. Rode bessen zijn gevoelige vruchten, dus behandel ze voorzichtig.



Kalender Rode bessen


  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Nederland
Portugal
Chili


      Beschikbaar
                 
      Niet Beschikbaar




Teeltgebieden Rode bessen


Rode bessen Teelt

Nederlandse rode bessen zijn bijna jaarrond leverbaar. In de periode februari – april worden er ook rode bessen uit Chili geleverd. Eind april, begin mei komen er rode bessen van onze telers uit Portugal.





Discovered Rode bessen

Rode bessen vallen onder ons merk Discovered. Op de verpakking van Discovered-producten is – naast gegevens over de herkomst en smaak – ook te vinden hoe het product bewaard en bereid dient te worden.