Onze boeren

Het is onze passie om over de hele wereld producten te zoeken en te vinden waarmee we jou kunnen verrassen. Onze boeren spelen daar natuurlijk een grote rol in. Wij hebben een hechte relatie met onze boeren, zij zijn onderdeel van de Yex familie. Onze boeren telen met passie en vakmanschap hun producten.

Sociale duurzaamheid staat bij ons voorop. We willen een goed gevoel hebben bij onze leveranciers en ze moeten aan alle sociale en voedselveiligheidseisen voldoen. Hebben ze er hulp bij nodig, dan ondersteunen wij hen om het in orde te maken. We werken altijd volgens Europese normen. Boeren en werknemers krijgen eerlijke prijzen en lonen, want die eerlijkheid is een van onze kernwaardes. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de producten van onze boeren de aandacht krijgen die ze verdienen. Zo doen we regelmatig joint promotions met boeren.

De Yex Familie

Yex gelooft sterk in ketenverkorting. Door vergaande samenwerking met boeren is het mogelijk om specialist te zijn in alle aspecten die komen kijken bij het telen, oogsten, verpakken, transporteren en vermarkten van producten. Om die reden heeft Yex voor een aantal belangrijke producten de krachten gebundeld met boeren, in de vorm van joint ventures vanuit moederbedrijf Farmhouse International.

In zo’n strategische samenwerking profiteren we optimaal van elkaars kracht en expertise. Dat resulteert in zekerheid in productaanbod en een efficiënte dienstverlening voor de klant. Zo investeren we samen in verdere product- en marktontwikkeling en bieden we onze klanten jaarrond beschikbaarheid.

Op deze manier geven we onze klanten de mogelijkheid rechtstreeks bij de boer te kopen, terwijl de boer zich vooral kan bezighouden met zijn kerntaak: prachtige producten telen. Samen zorgen we voor toegang tot de Europese markt. We ondersteunen elkaar bij alle aspecten van het vermarkten, zoals marketing, logistiek, kwaliteitsbeheersing en verduurzaming.

SPOT

SPOT is een joint venture van  het Amerikaanse Battleboro Produce in North Carolina, teler van zoete aardappelen, en Farmhouse International. SPOT is de Europese specialist voor zoete aardappelen. Op onze farms in North Carolina worden zoete aardappels zorgvuldig geteeld, geoogst, opgeslagen, verwerkt en verscheept. Om onze klanten jaarrond van de beste zoete aardappelen te voorzien, vullen we het aanbod aan met zoete aardappelen uit andere productiegebieden.

Kijk ook op de website van SPOT

FV SeleQt

FV Seleqt is een joint venture van Zimflex uit Zimbabwe en Farmhouse International voor de peulvruchtencategorie. FV Seleqt is de Europese specialist voor sugarsnaps, peulen, haricot verts en bimi. FV Seleqt beschikt over unieke eigen productlocaties in Afrika. Hiermee kunnen we onze klanten optimale zekerheid bieden op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit en beschikbaarheid. Het merendeel van het jaar komen de producten uit Afrika. Op andere momenten in het jaar wordt het assortiment aangevuld met aanvoer vanuit andere werelddelen.

Kijk ook op de website van FV SeleQt

Avor

Avor is een bedrijf van de Zuid-Afrikaanse avocadoteler en -veredelaar Allesbeste en Farmhouse International. Avor levert avocado’s van Allesbeste, aangevuld met de oogst van zorgvuldig geselecteerde telers uit andere landen. Samen met deze telers kunnen we onze klanten jaarrond voorzien van de beste avocado’s. Avor staat garant voor voedselveiligheid, duurzaamheid en de beste productkwaliteit.

Kijk ook op de website van Avor

Wil jij leverancier worden van Yex?

Ben jij teler, exporteur of gewoon enthousiast over producten uit jouw streek of regio, dan komen wij graag in contact. Wij kijken uit naar samenwerkingsverbanden met gepassioneerde partijen die aan het begin van de voedselketen staan. 

Neem contact met ons op en we horen graag wat jij te bieden hebt.

Wat kan Yex zoal voor jou betekenen:

  • Relaties met Europees netwerk van supermarkten, groothandelaren en foodservice
  • Marketing en strategie ter introductie van jouw producten
  • Kwaliteit van jouw product naar een niveau brengen die voldoet aan Europese standaarden
  • Informatie verlenen over gang van zaken op de Europese markt
  • Advies over verpakking
  • Logistiek netwerk voor de opslag voor jouw product