REIS: Trend Watching in the USA

Onze brandmanager Jeroen is onlangs in de Verenigde Staten op inspiratiereis geweest. In deze blog vertelt hij er alles over.

Grenzeloze inspiratie opdoen

Als brandmanager is het belangrijk om consumentenontwikkelingen op de voet te volgen. We maken daarom intensief gebruik van marktonderzoeken en hebben onze eigen consumentenpanels. Hiernaast is het natuurlijk belangrijk om regelmatig daadwerkelijk in de markt aanwezig te zijn om te kijken naar nieuwe concepten. Niet alleen in AGF maar ook naar andere foodconcepten. Een rondje in Europa doen we natuurlijk regelmatig, want daar zitten onze klanten. Af en toe is het echt even nodig om je blik te verruimen.

Onlangs ben ik de oceaan overgestoken om te kijken wat daar allemaal gebeurt. USA staat bekend als het land van de onbegrensde mogelijkheden. Dit land wordt vaak als voorloper gezien wat betreft foodconcepten. In twee dagen tijd heb ik tientallen winkels bezocht waaronder veel supermarktformules.

USA-Jeroen_Informatie
Informatie in de winkel

Wat mij vooral opvalt, is de vele informatie en inspiratie die bij het product gegeven wordt en die de consumenten inspireert. Dat is ook wel nodig, want ik zie daar veel exoten op de winkelvloer die je in Europa nog maar weinig ziet. Alles wordt bij het schap uitgelegd. De consument wordt geholpen in zijn keuzes en veel mogelijke vragen van de consument worden bij het schap al beantwoord.

Ik ben er stellig van overtuigd dat hier een belangrijke sleutel tot succes ligt. Dit is ook de reden dat wij de Discovered producten op de verpakking en bij het schap maar zeker ook online voorzien van veel informatie.

USA-Jeroen_Convenience
Convenience

Hiernaast is de hoeveelheid convenience producten indrukwekkend. Ongelofelijk hoeveel kant en klare concepten er in de schappen staan. Allemaal voorgesneden en kant en klare producten die de hele dag door eenvoudig geconsumeerd kunnen worden. Gezond en nog lekker ook. Ik krijg spontaan trek, wel jammer van het vele plastic… Hopelijk worden daar ook snel alternatieven voor gevonden.

USA-Jeroen_Informatie2
Transparantie

Op het schap wordt tevens veel informatie gegeven over de herkomst van de producten. In veel winkels krijgt de boer letterlijk een gezicht. Goede zaak, ook bij Discovered hebben we duurzaamheid en transparantie hoog in het vaandel staan.

Vol nieuwe indrukken en met een iPhone vol met foto’s stap ik weer in het vliegtuig terug. Mooi ongeveer tien uur de tijd om mijn belangrijkste bevindingen op te schrijven en alvast na te denken hoe wij dit weer kunnen gebruiken in onze producten en concepten. Love my job…

In deze categorie