Bramen

De braam is familie van de aardbei. De diepblauwe vruchten met een kenmerkend aroma bestaan uit talrijke zogenoemde deelvruchtjes. De eerste bramen van het seizoen zijn soms wat friszuur, maar daarna zijn ze zoet en sappig.

Paspoort Bramen

Naam Braam
Familie Rosaceae
Rassen Loch Ness, Tupi
Oorsprong Onbekend
Herkomst Nederland, Mexico, Spanje, Guatemala, Portugal
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Bramen

In de winkel

Bramen moeten gekoeld bewaard worden, tussen de 1°C en 2 °C.

Thuis

De consument adviseren wij om bramen in de koelkast te bewaren. Onze tip: leg de bramen verspreid op een bord of schaal, om te voorkomen dat de ze beurse plekken krijgen.

Gebruikstips Bramen

Bramen moeten voorzichtig gewassen en drooggedept worden. Pas na het wassen eventuele kroontjes en steeltjes verwijderen. Bramen zijn lekkere snacks en zijn ook prima te verwerken in allerlei gerechten.

Extra tip voor de consument

Bramen zijn heerlijk bij het ontbijt: in de yoghurt, smoothie of bij de havermout. Of maak lekkere bramenmuffins of – pannenkoekjes.

Rijpheid / Versheid Bramen

Verse bramen zijn diepblauw tot zwart van kleur en zien er gaaf en droog uit. Bramen zijn kwetsbaar, dus behandel ze voorzichtig.

Kalender Bramen

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Nederland
Mexico
Guatemala
Portugal
Spanje

Teeltgebieden Bramen

Nederlandse bramen zijn beschikbaar van april tot november. Als het Nederlandse seizoen voorbij is komen de bramen voornamelijk uit Mexico, Spanje, Guatemala en Portugal.