Framboosaardbeien

Framboos-aardbeien

De framboosaardbei, ook wel strasberry of framba genoemd, is een speciaal aardbeiras met zeer zoete en smaakvolle vruchten. De robijnrode vrucht doet qua smaak en uiterlijk aan een framboos denken, vandaar de naam.

Paspoort Framboos-aardbeien

Naam Framboos-aardbei, strasberry, framba
Familie Rosaceae
Oorsprong Amerika
Herkomst België
Beschikbaarheid van maart tot december
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk leveranciersmerk

Bewaaradvies Framboos-aardbeien

In de winkel

Framboos-aardbeien moeten gekoeld bewaard worden, tussen minimaal 0°C – maximaal 2°C.

Thuis

De consument adviseren wij om framboos-aardbeien in de koelkast te bewaren. Onze tip: leg de ananas-aardbeien verspreid op een bord of schaal, om te voorkomen dat ze beurse plekken krijgen.

Gebruikstips Framboos-aardbeien

De framboos-aardbei kun je zo uit de hand eten maar is ook lekker in de yoghurt of als eyecatcher in salades en op taarten of cakes.

Rijpheid / Versheid Framboos-aardbeien

Rijpe en verse framboos-aardbeien zien er gaaf en droog uit. Het zijn gevoelige vruchten, dus behandel ze voorzichtig.

Kalender Framboos-aardbeien

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
België

Teeltgebieden Framboos-aardbeien

Onze teler in België plukt vanaf maart tot en met december framboos-aardbeien.