Frambozen

Na de aardbei is de framboos samen met de blauwe bes het populairste product binnen het zachtfruit. Frambozen zijn rozerode tot donkerrode vruchten. Ze zijn opgebouwd uit talrijke bolletjes, de zogenaamde deelvruchtjes. Frambozen zijn lekker sappig en zoet, stevig en egaal van kleur.

Paspoort Frambozen

Naam Framboos
Familie Rosaceae
Rassen Kweli, Kwanza, Amira, Imara, Rafiki, Sarafina
Oorsprong Onbekend
Herkomst Nederland, Portugal, Spanje, Mexico, Tanzania
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Frambozen

In de winkel

Frambozen moeten gekoeld bewaard worden, tussen de 0°C en 3 °C.

Thuis

De consument adviseren wij om frambozen in de koelkast te bewaren. Onze tip: leg de frambozen verspreid op een bord of schaal, om te voorkomen dat ze beurse plekken krijgen.

Gebruikstips Frambozen

Het is beter om frambozen niet te wassen, anders worden ze waterig. Frambozen lekker om zo te eten, maar ook erg geschikt in diverse gerechten, vooral in desserts en gebak.

Extra tip voor de consument

Frambozen zijn heerlijk in de salade, bijvoorbeeld samen met geitenkaas. Het is ook lekker en makkelijk om een frambozendressing te maken voor je salade. Frambozendressing maak je door wat frambozen te pureren met azijn, olie en een beetje citroensap.

Rijpheid / Versheid Frambozen

Verse frambozen zijn rozerood tot donkerrood van kleur en zien er mooi en droog uit. Frambozen zijn erg kwetsbaar, dus behandel ze voorzichtig.

Kalender Frambozen

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Nederland
Portugal
Spanje
Tanzania
Mexico

Teeltgebieden Frambozen

De framboos is als voedsel al sinds de vroegste tijden in gebruik. De teelt gaat terug tot de Middeleeuwen. Onze frambozen komen van onze eigen telers in Nederland, Spanje, Mexico, Portugal en Tanzania.