Rode bessen

De rode bes, ook wel aalbes genoemd, is een ronde, rode bes met een klein kroontje. Rode bessen groeien in trossen en hebben een doorschijnend heldere tot donkerrode kleur. Rode bessen smaken fris zoetzuur.

Paspoort Rode bessen

Naam Rode bes
Familie Grossulariaceae
Rassen Junifer, Rovada
Oorsprong West-Europa
Herkomst Nederland, Chili en Portugal
Beschikbaarheid Jaarrond
Verpakking Vraag naar de mogelijkheden
Merk Discovered of leveranciersmerk

Bewaaradvies Rode bessen

In de winkel

Rode bessen moeten gekoeld bewaard worden, tussen minimaal 0°C – maximaal 2°C.

Thuis

De consument adviseren wij om rode bessen in de koelkast te bewaren. Onze tip: leg de bessen verspreid op een bord of schaal, om te voorkomen dat de ze beurse plekken krijgen.

Gebruikstips Rode bessen

Rode bessen moet je alleen wassen als het echt nodig is. Rode bessen kunnen als snack worden gegeten. Ze zijn ook perfect bij desserts en zuivel en prima te verwerken tot sap, gelei of jam.

Extra tip voor de consument

Rode bessen zijn geweldig als fris accent in de salade. Ook passen ze perfect bij vlees- en wildgerechten.

Rijpheid / Versheid Rode bessen

Rijpe en verse rode bessen zijn stevig, rond en doorschijnend helder tot donkerrood van kleur. Rode bessen zijn gevoelige vruchten, dus behandel ze voorzichtig.

Kalender Rode bessen

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec
Nederland
Portugal
Spanje

Teeltgebieden Rode bessen

Nederlandse rode bessen zijn bijna jaarrond leverbaar. In de periode februari – april worden er ook rode bessen uit Chili geleverd. Eind april, begin mei komen er rode bessen van onze telers uit Portugal.